Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 3 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

HOPIKA: A záhonyi grunge rockerek

hozzáadva: 2010-08-17 23:12:16 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


Interjú>

Kovács Tamás, a zenekar frontembere állt rendelkezésünkre, hogy meséljen a banda elmúlt egy évérõl, illetve az õt érintõ projektek alakulásáról…


- Tavaly nyár óta mit történt a zenekarral?

Az eltelt idõszakot a zenekar koncertezéssel és a számaink akusztikus verzióba tételével töltötte. Az idei év elég sok koncertet hozott, ami ránk is fért már: így tudja a csapat fenntartani a folyamatosságát...

- Hogy sikerültek az unplugged fellépések?

Szerintem elég nagy sikere volt a közönségnél, és mi is élvezzük ezt a fajta elõadásmódot is.

- Ez év tavasszal “Eastern Strike” néven tavaszi turnét is összehoztatok az Underestimated Cawedraw és Falka zenekarokkal. Mesélj errõl egy kicsit!

Az ötlet még 2009 õszén/telén merült fel bennünk. A választás több szempontból is adta magát, hiszen mindhárom banda záhonyi és mindannyian más-más stílusban nyomulunk: ergo megvan a koncertek sokrétûsége is.

- Milyen tapasztalatokat gyûjtöttetek ezen a turnén és az elmúlt egy év koncertezése alatt? Mennyire érdemes ilyen körutakat szervezni?

Sok jó és kevésbé jó élménnyel gazdagodhattunk az elmúlt évben. A turnét részemrõl sikeresnek mondanám, kihoztuk 0-ra a 3 zenekarral, 3 autóval, sok levezetett kilométerrel együtt járó tavaszt és ez a mai világban amatõr zenekarok szintjén nem rossz! Ha egy-két apróságot javítunk a késõbbiekben, akkor nyereséges is lehet az õszi...

- Az új lemez dalait hogy fogadta a közönség?

Az új lemez bejön mindenkinek. Hülyén hangzik, de az elsõ anyagunk, amit én is meg tudok hallgatni. :-)

- Debrecenben egyre többet játszotok, most legutóbb a Campus Fesztiválon. Mi történt, talán egy átok kezd megtörni az utóbbi idõben a cívisvárossal kapcsolatban?

Igen, mostanában sikerült a “régi átkot” megtörnünk, ami igazából csak folyamatos szerencsétlenségek sora volt, de mindig az lett a következménye, hogy a debreceni koncerteket le kellett mondanunk. Az elmúlt évben viszont 3 is volt, lassan több lesz, mint itthon.

- Úgy hallom, hogy kiszálltál a Záhony Unplugged Projectbõl. Mi ennek az oka? Mi vezetett ehhez a döntéshez?

Ez az infó is helytálló sajnos... érdekes a dolog, mert alapvetõen én jelenleg nem vagyok itt, viszont látod, hogy mégis. Terveim szerint tavasztól már megint az USA-ban dolgoztam volna, és így a zenekarokat addig mindenképp pihenõpályára helyeztem volna a részemrõl. Sajnálatos módon decemberben két “csodálatos gerincsérvvel gazdagodtam”, amit egészen májusig kibírtam mûtét nélkül, de sajnos június 4-én meg kellett mûteni a gerincem. Kicsit elmásztam a témától, de így kerek… szóval Jánossal közöltem a tervem, miszerint tavasztól külföldön leszek. Mivel a banda egyre jobban fut és folyamatosak a koncertek, így érthetõ módon lépnie kellett. Így utólag nem hiszem, hogy kilépnék, de ez már megtörtént.

- A MÉZ Fesztivál szervezését is hanyagolod ez évben. Hasonló okok vezettek ehhez a döntéshez is?

Az idei évben valóban kiszálltam a szervezésbõl, mert az elõbb említett gerincsérvekkel való küszködés és a koncertezés miatt nem nagyon volt idõm a szervezésben tevékenyen részt venni.

- Milyen terveitek vannak a Hopikával még ebben az évben?

Még tart a fesztiválszezon: augusztus 07-én a Gyár fesztiválon, 14-én a MÉZ feszten, 18-án az Azfeszten játszunk. Õsszel valószínûleg ismét szervezünk egy kisebb fajta turnét, ahol szerintem mind a torzított, mind az akusztikus verzió meg fog jelenni. Felvételt az akusztikus verzióhoz tervezünk, már csak a pénzt kell összekaparni rá.

- Vannak esetleg egyéb elképzeléseitek,terveitek is a Hopikán kívül?

Az mindig van... :-) Én is és Szabi is zenei örökmozgók vagyunk. Kettõnknek van egy “projektje”,amivel számunkra kedves elõadóktól játszunk akusztikusban,legfõképp a grunge az irányadó vonal. Ezen kívül tervben van egy Seether cover band megalapítása is (Szvetter néven). A tagok már megvannak, csak most nincs sajnos idõnk megvalósítani, de mindenképp belevágunk!Nekem ott van még ezen kívül a musical társulat is, ott is teljesítenem kell. Azt már nem is mondom, hogy folyamatosan hívnak más bandákba is...

Papp Mihály

www.hopika.hu
www.myspace.com/hopika

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.