Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 0 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

Hegyalja: Gyûjtés&árvízi védekezés

hozzáadva: 2010-06-10 22:16:58 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


"Árvíztûrõ a fesztivál...

Bár még nincs itt az ideje, hogy megkezdõdjenek az építõmunkák a Hegyalja Fesztivál területén, mégis már dolgoznak a gépek és kezelõik: a legtöbb munkagép az árvízi védelmet segíti jelenleg is. A természeti csapástól sújtott településeknek a hegyaljások pénzzel is segítenek, nem csak eszközökkel.

Még több nap van hátra addig, hogy elkezdõdhessen a Hegyalja Fesztivál területére kiöntött, illetve Tokaj és Rakamaz területén álló víz visszaszivattyúzása a Tiszába. A vízszint az elöntött területeken egyelõre túl magas ahhoz, hogy vissza lehessen vezetni a folyómederbe. A szivattyúzás megkezdéséhez a Tiszának Tokajnál a 7,4 méteres szint alá kell apadnia, egyelõre a folyó 8 méter körüli szinten áll.

A Hegyalja Fesztivál a rakamazi önkormányzattal együttmûködve kezdi meg a szivattyúzást - hiszen a fesztivál területe a Tisza rakamazi oldalán terül el, amint az napokon belül lehetõvé válik: "A Tisza tetõzése után hozzálátnak a víz kiszivattyúzásához. Természetesen ez a munka nem fog a város többi részének víztelenítése rovására menni, mivel elsõdlegessége a lakossági igényeknek van." - mondta el Farkas Ernõ, Rakamaz polgármestere.

A munka során az önkormányzat és a hegyaljások megosztják erõforrásaikat: a fesztiválszervezõk szivattyúi elõször a lakosságot veszélyeztetõ területeken állnak majd munkába, hiszen a fesztivál területén álló víz jelenleg nem veszélyezteti sem a lakott ingatlanokat, sem az ottlakók értékeit. Csak azt követõen, hogy a helyiek és értékeik biztonságba kerülnek, kezdõdik meg a fesztiválterület víztelenítése, ami július elsõ hetében fejezõdik be - épp akkor, amikor a munkagépek megérkeznek a fesztiválterületre, hogy megkezdõdjön a tavaly több mint 70 ezer látogatót vonzó rendezvény helyszínének építése.


Tolcsván még több segítségre lesz szükség

Az árvíz a Tokajhoz közeli Tolcsván is súlyos károkat okozott, ezért a Hegyalja szervezõi idén a tolcsvaiaknak szerveznek gyûjtést a fesztiválon. A falut nem kevés fesztiválozó ismeri, hiszen közülük sokan szálltak már meg itt a júliusi tokaji zenei találkozó idején. Most segítségre szorul a falu. A védekezéshez a munkagépek rendelkezésre állnak, de a városban sokan élnek olyanok, akiknek nem volt biztosításuk: nekik pénzre lesz szükségük, hogy életük a régi kerékvágásba találjon vissza.

Ezért a Hegyalja Fesztivál négy napja alatt folyamatosan gyûjtik a pénzt a tolcsvaiak javára: a bejáratnál elhelyezett gyûjtõdobozba várják a fesztiválozók adományait. Már az is sokat segít, ha minden fesztiválozó csak egy-egy sör árát ajánlja fel Tolcsva lakóinak."

www.hegyaljafestival.hu

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.