Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 1 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

Interjú> „SZÓLJON A ROCK”

hozzáadva: 2010-06-10 11:35:07 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)Jótékonysági koncert az árvízkárosultakért

Derzsi Bálintot, a Diktátor zenekar vezetõjét és a „SZÓLJON A ROCK” koncert szervezõjét kérdeztem a július elején megrendezendõ nem mindennapi összefogásról tanúskodó segítségnyújtásról…- Hogy sikerült elindítani ezt a kezdeményezést? Mi vagy ki adta a kezdõlökést?

Úgy gondolom, ha egy komoly és valódi segítõkész szándék van egy kezdeményezés mögött, akkor valójában már nyitott kapukat döngethetünk. Hiszek abban az erõben és jó szándékban, amely tömegeket tud összefogni, mozgósítani és abban, hogy vészhelyzetben, meg máskor is, kötelességünk segíteni embertársainkon. Ez nekem egy teljesen természetes dolog. Mondhatnám, hogy a kezdõ lökést a víz adta, de gondolom nem erre vagy kíváncsi. Tulajdonképpen egymással párhuzamosan nagyon sok zenekarban felmerült ez a gondolat, és mára már a legkitartóbbakkal vállvetve küzdünk a gáton. Számomra az igazi kezdõ lökést a dobosunk, Kövér Laci adta. Be is indultam rendesen, de mindez mit sem ért volna, ha nem tapasztaltam volna meg a többi zenekar önzetlen segítségét és támogatását.

- Milyen módon és pontosan kikhez fog eljutni a koncert bevételébõl származó összeg? 

Eredetileg úgy terveztük, hogy a koncert után azonnal autóba vágjuk magunkat és irány Edelény, ahol már várnak bennünket az illetékesek. Nekem azonban reggel 8-tól van egy másik feladatom is, amire már korábban elköteleztem magam. Így vagy nélkülem fogja bevégezni a küldetését a fellépõ zenekarok képviselõibõl alakult rock társaság, vagy csúszunk egy napot. Mindenesetre elõre le lett beszélve az Edelényi Polgármesteri Hivatallal a történet, és már ott is szorítanak a segélykoncert sikeréért.

- A fellépõ zenekarokon kívül kiket sikerült még bevonnotok a segítségnyújtásba, hogy minél sikeresebb lehessen az este?

Úgy érzem, hogy nagyon jól indult az egész szervezés, mert szinte mindenki önzetlenül egybõl mellénk állt. Gondolok itt arra, hogy megkaptuk a rendezvény lebonyolítására a Lovardát. Készségesen fogadják a fellépõ zenekarokat egy-egy riportra a Friss rádióban, a Rádió 1 az egész országban reklámozza az eseményt. Aztán berettyóújfalui Gazdabolttól sorolhatnám a sort egészen a Debreceni Centerprint nyomdáig. Kik ezzel, kik azzal támogatják a rendezvényt, vagy rajtunk keresztül közvetlenül az árvízkárosultakat. Ugyanis a belépõjegyek mellett úgynevezett támogatói jegy vásárlásával bárki közvetlenül segíthet az árvíz sújtotta embereken. De ne feledjük, hogy a koncerteket hûségesen látogató, rock zenét szeretõ rajongók kevéske kis összegyûjtött pénze és szeretete itt a legnagyobb erõ.

- Az együttesek körülbelül mennyit fognak jásztani és mikorra tervezitek a befejezést? Esetleg lesznek-e egyéb programok a koncertek között és alatt?

Minden zenekarnak beszereléssel együtt 30 perc áll a rendelkezésére, tehát sörözés és kaki, pisi elõtte vagy utána, mert fogy a mûsoridõ! A Friss rádió népszerû és rockbarát mûsorvezetõi, Váradi Feri és Burai Árpi fogják sokkolni a nagyérdemût az átszerelés alatt. Gondoltunk a focirajongókra is, mert a koncert mellett egy brutálisabb méretû TV-n követhetik az eseményeket.

- A környékbeli zenekarok mellett a P.Mobil is tiszteletét teszi. Hogy sikerült õket is bevonni ebbe az összefogásba?

Azt hiszem, nem kell külön ecsetelnem, hogy a Suszter Lóri által vezetett P.Mobil zenekar mindig is az elsõk között volt ott azokon a helyeken, ahol az emberi helytállás és szolidaritás õrbástyáit építették. Õ is természetesnek vette, és velünk egy idõben kezdte keresni ezen összefogás lehetõségét, melynek során szerencsénkre szimpatikusnak találta a debreceni rock zenekarok összefogását. Ahogy õ gondolja, mi is úgy vélekedünk, hogy egy mûfaj képviselõit igazán az teheti érdemessé és hitelessé, hogy amikor szükség van rá, akkor a saját eszközeikkel példát mutatnak a követõiknek. Hálás vagyok a sorsnak, hogy 2010. július 2-án a debreceni Lovardában a rock névtelen és neves harcosai között én is ott lehetek! Itt szeretném megragadni az alkalmat és üzenni neked, hogy gyere el, ott a helyed neked is!!!

www.diktatormusic.hu

készítette: Papp „mysy” Mihály

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.