Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

TRIDENT: Új korszak kezdődött

hozzáadva: 2023-12-08 12:45:03 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


A berettyóújfalui Trident zenekarral legutóbb tavaly évvégén a  a Mélyre vág nagylemez kapcsán beszélgettünk. Azt, hogy miért változott meg nemrég  a frontemberi részen a felállás, illetve mi történt és mi fog történni a zenekarral, megtudhatjátok Demeter Zoltán gitárossal készült beszélgetésből …

- Egy éve beszélgettünk, amikor megjelent a „Mélyre vág” albumotok. Milyen visszajelzést kaptatok rá? Hogy fogadta a közönség és a szakma?

Az anyag a Hammerworld magazin mellékleteként jelent meg a H-Music Hungary kiadó gondozásában és a Hammerworld Hangpróba közönségszavazáson első helyezést ért el. Ezenkívül a 2022-es év kedvenc CD melléklete lett. Úgyhogy nincs okunk panaszra. Általában elmondhatjuk, hogy rendkívül kedvező volt a fogadtatása.

- Milyen eseményeket emelnétek ki az elmúlt egy évből? Milyen jelentősebb megmozdulások voltak?

Egyértelműen a Mélyre vág album megjelenése volt a legnagyobb esemény a zenekar életében. Az, hogy az ország első számú rock/metal médiuma mellékleteként jelenhetett meg az anyag és eljuthatott annak minden olvasójához az országon belül és kívül egyaránt, egy óriási lehetőség volt számunkra. Ezúton is köszönjük a Hammerworld magazinnak, továbbá a H-Music Hungary kiadónak a megjelentetést!

Illetve heti rendszerességgel felhangzik a Trident az FM90 Campus Rádión a 120 decibel a Rockmagazin műsorában amiért nagyon hálásak vagyunk! Innen is hatalmas köszönet a szerkesztőknek a lehetőségért!

- A júniusi balmazújvárosi koncerten láttalak benneteket utoljára, amiről írtam is egy beszámolót. Abban megemlítettem azt, hogy úgy érzem ez a két énekes és két gitáros felállás az eddig legütősebb felállásotok. Ti is így láttátok?

Igen, ez egy jó együttállas volt.  Sajnos több okból is csak alkalomszerű volt ez a dolog, és egyelőre - legalábbis technikailag - megismételhetetlennek látszik. Norbi ugyanis már nem a csapat tagja, Kata pedig – a másik gitáros – eleve „csak” közreműködő volt, ugyanis egy másik zenekarban gitározik és ez neki egy - nevezzük úgy - vendégszereplés volt. De az kétségtelen, hogy így együtt elég jól működött a dolog. De a dolgok mindig változnak és semmi nem örök…

- Nemrég mi vezetett  az új felállás kialakulásához?

Énekesváltásra több ok miatt is sor került. Összességében elmondható, hogy az a stílus amit Norbi képviselt és az ami a Trident lényege, azt igazából nem tudtuk összeilleszteni. Működőképes és jó volt, amit együtt létrehoztunk, de valahogy mindig az járt a fejünkben, hogy amit csinálunk az nem igazán Trident, hanem valami más. Ami baromi jó, csak más. Egy kis kalandozás volt, ami nem is sikerült rosszul.

- Zébé-t, az új énekest, hogy mutatnátok be röviden?

Zébé ilyen értelemben a Trident zenei hagyományainak a folytatása. Mintha a kis kitérő után ott menne tovább minden ahol 1997-ben abbahagytuk. Ugyanaz a zenei világ, ugyanaz a hang. Hatalmas energiákkal rendelkezik és óriási lelkesedése van. Rendkívül széles palettán mozog zeneileg. Nem mellesleg perfect angol is, így akár angol nyelven is készülhetnek dalok. Ki tudja? De az biztos, hogy érti és érzi a Trident lényegét. A Megöl a hideg, vagy az Újabb technológiák korszak a vérében van. Ezen felül emberileg is abszolút közénk tartozik.

- Milyen változások/változtatások várhatóak és vannak már ezzel a felállással?

Egyértelműen vissza akarunk térni a Trident lényegéhez. Ami tulajdonképpen csak az elmúlt évek kalandozásai után változás. Mindig szerettünk kísérletezni, így biztos az is megmarad a zenében, de szeretnénk azt a nyers, de mégis érzelmeket megindító zenei hagyományt folytatni ami mindig is jellemezte a Tridentet. Zébé-vel akár feldolgozás is mehet, bátran – és jó érzékkel – nyúl idegen témákhoz is. Ezeket Norbival nem tudtuk megvalósítani, vele zeneileg jobban leszűkült a lehetőségek köre. Zébé-vel egy-két közös kedvenc is a repertoárba kerül, amit puszta élvezetből fogunk eljátszani. Úgy tűnik, izgalmas jövő elé nézünk.

- Hogy sikerült az új felállással az első koncert a hajdúszoboszlói Rock Caféban?

Nyugodtan mondhatjuk, hogy várakozáson felüli volt. Ezúton is köszönjük Káposztás Gergőnek a lehetőséget, a közönségnek a tőlük kapott szeretetet, a Smoulder Heaven zenekarnak pedig a kiváló közreműködést.

- Mi várható a december 16-ai debreceni koncerttől?

Debrecenben már régen nem játszottunk, így különösen fontos számunkra ez a fellépés a Nagyerdei Víztorony színpadán. Külön öröm, hogy két kiváló zenekar társaságában tehetjük ezt meg. Nevezetesen a budapesti Slowmesh és a debreceni Smoulder Heaven zenekarokkal. Úgyhogy aki eljön biztos, hogy nem marad élmények nélkül, egy színes és ütős zenei estét élhet át.

- Jövő évre mit terveztek?

Egyértelműen egy új anyagot összehozni. Egy erős, ütős Trident anyagot, amit meg tudunk, be tudunk mutatni a lehető legtöbb formában és helyen. Ez a legfontosabb. Megmutatni, hogy kik vagyunk, mik vagyunk! 
 

Az interjút készítette:
Papp Misi / Kelet Underground 
Készült: 2023. december

December 16-ai debreceni koncertinfók:
https://www.facebook.com/events/318050871002205

A „Mélyre vág” album elérhető itt:
https://songwhip.com/tridentzenekar    


Zenekari kontakt:

Facebook / Instagram / Youtube / Bandmap


Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.