Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

Hatred Soultion: 20 éves jubileum

hozzáadva: 2023-11-08 11:52:31 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)

A debreceni progressive mathcore, deathcore, experimental banda története régre nyúlik vissza. Ebből a beszélgetésből kiderül a zenekar jelenlegi felállásának története, az idei év fontosabb történései és az év végére tervezett koncertek…
 

- A zenekar hosszú története alatt, ahogy figyeltem, elég sokszor volt tagcsere. A jelenlegi felállás hogyan állt össze? Mi a sztori?

Karesz: Roli és én alapító tagok vagyunk, és ahogy írtad, 20 éve zenélünk. Persze nekem volt és van is másik zenekarom (egykori SZEG, jelenleg MOLTO). De igazából csak annyi történt, hogy a srácok felnőttek mellettünk. Kinek családja lett, kinek a tanulás volt fontosabb, valaki külföldre költözött, vagy Budapestre. A jelenlegi felállás igazából baromi gyorsan jött össze, ami szerintem annak köszönhető, hogy elég sok zenekarral találkozom az MMP stúdióban. Pont volt egy zenekar, ahol több dobost is próbáltak. Egy olyan dumával hívtam fel őket, hogy: „Bakker, szarban vagyunk! Nincs valami lepattanó dobos jelölt?” :) :)  és kb Így találtunk rá Zalánra, aki a lehető legjobb választásnak bizonyult. Énekes posztra pedig egy hangtechnikus barátunk ajánlotta Ákost, aki szintén nem okozott csalódást. Bizton állítom, hogy a jelenlegi felállás a legerősebb a HATRED SOLUTION pályafutása során.

- Idén márciusban megjelent egy új videótok, "Infinite Cycle" címmel. Mit érdemes róla tudni és milyen fogadtatása volt? 

Ákos: Az alap koncepció az volt, hogy a szöveghez illő hangulatot teremtsünk egy szöveges videó formájában. Balogh Laca barátomat kértem fel, hogy csináljon valami felkavaró képekből álló videót, amiben az alkotói fantáziáját nyugodtan szabadjára engedheti. A dalszöveg egy poszttraumás stressz szindrómás ember gondolatait osztja meg, akinek a múltbéli tetteire egyfajta flashback-ként visszatekintünk (direkt nem lövöm le a poént, nézze meg mindenki, elég brutál és elborult az egész).

- Májusban egy nem mindennapi fellépésetek volt a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban. Honnan jött az ölet, hogy ebben részt vegyetek? Hogy készültetek rá, hisz nem egy hétköznapi helyszín?

Ákos: A Méliusz Live Session non-profit szerveződés keretein belül keresték fel a zenekart (Ez itt a reklám helye). Többféle stílusú zenekarral készítettek ilyen session jellegű anyagot. Szerettek volna egy extrémebb zúzós bandát is a repertoárba, és a környéken nem is találhattak volna betegebb formációt. Mi külön örültünk a dolognak, ez teljesen új dimenziót nyitott meg számunkra. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek, járjatok könyvtárba! Maga a felkészülés részünkről szinte teljesen improvizáció volt. Eljátszottuk szinte az összes dalunkat, amiket összeraktunk a próbák alatt. Lényegében egy próba hangulatú koncert volt, közönség nélkül.

- Hány és melyik nóták hangoztak ott el? Miért pont ezeket választottátok?

Zalán: A live session-ön összesen 11 dalt játszottunk el, melyek egy kivétellel mind új szerzemények voltak (az elhangzott dalok közül 9 még hivatalosan nem is került kiadásra!). Helyet kapott a 2009-es ’Disappointments’ EP klasszikus dala, a Beyond The Stars és természetesen a session előtt nem sokkal megjelent Infinite Cycle is. Szerettük volna a zenekar új arculatát előtérbe helyezni, ezért választottunk többnyire olyan dalokat, melyeket nagyrészben már a jelenlegi felállással raktunk össze és fogunk stúdióba vinni.

- Milyen visszajelzések voltak rá? Látható volt-e még a Youtube-on kívül máshol is?

Zalán: Nagyon pozitív volt a fogadtatása, egy hozzánk hasonló stílusú zenekar számára elég különleges helyszín egy könyvtár olvasóterme, és erre sokan felkapták a fejüket. (Köztük a bepakolásunk ideje alatt a könyvtárban tanuló diákok is… :D) Az anyag YouTube mellett a zenekar és a Méliusz Live Session közösségi oldalain volt még látható.

- Nyár elején 150 zenekarból bejutottatok a budapesti 4K Raiders döntőjébe, a legjobb 31-be. Mi is volt ez pontosan és hogy sikerül?

Ákos: Underground zenekarként minden lehetőséget igyekszünk megragadni ahhoz, hogy haladjon a zenekar. A 4K Raiders hirdetését meglátva egyből lecsaptunk a dologra „miért ne?” alapon. Egy videó formájában megpróbáltuk bemutatni a zenekart. Elküldtük egy még hivatalosan meg nem jelent számunk felvételét, valamint a szöveget. Teljes meglepetésként fogadtuk a hírt, amikor kiderült, hogy bejutottunk a 31-be. Egyébként teljesen korrekt módon megosztották minden zenekarról a véleményüket, ami részünkre teljesen pozitív volt. Úgyhogy ezúton is köszi, hogy a Dillinger Escape Plan-hez hasonlítottatok minket, nagy pacsi nektek! Viszont a lényeg teljesen átjött a srácoknak, úgy gondolom, egy ennyire vegyes palettán ilyen zenével ez egy remek eredmény.

- Játszottatok idén nyáron az Alpárfeszten. Hogy sikerült oda bejutni? Hogy sikerült a koncert?

Ákos: Az egész onnan indult, hogy lekéstük a jelentkezést a fesztiválról. A szervezők ajánlották, hogy van lehetőség indulni egy megmérettetésen, ahol többek között az Alpárfesztre is nyerhetünk koncert lehetőséget. Összesen 16 regisztrált zenekar közül az első 10 legtöbb szavazatot kapó jutott be a válogatóra. Nagyon vártuk az egészet, két dallal lehetett indulni. Mikor megérkeztünk, akkor döbbentünk rá hogy lényegében azonnal lezsűriznek mindenkit, és elég keményen az arcukba mondták a hibákat. Ja igen, azt még hozzátenném, hogy az első fellépése volt a jelenlegi felállásnak, szóval eléggé bennünk volt a vizsgadrukk. Előttünk egy baromi erős zenekar lépett fel: a Nís, aki nagyjából tarolt a zsűrinél. Amikor elkezdtünk behangolni, azért már érezték a jelenlévők, hogy eléggé pusztító dolog fog történni hamarosan. Eltoltuk egymás után a két dalunkat, én személy szerint teljesen kizártam mindent a környezetemből, nem is emlékszem pontosan mi történt, csak hogy az utolsó pár másodpercben még a mikrofonkábelemet is kirántottam. Óriási ováció fogadott minket. Lényegében a zsűri arca le lett gyalulva. Látszott, hogy azon a napon még nem hajította ennyire képen őket egyik zenekar sem. Ennek ellenére, a színpadról lejőve mi nem éreztük maximálisnak a teljesítményünket, de aztán jött az értékelés, felolvasták a két továbbjutót az Alpárfesztre: Nís és a Hatred Solution. Hazafelé mondanom se kell, hogy óriási ünneplés volt a kocsiban, kivételes élmény volt az egész.

A koncert pedig egy másfajta élmény volt. Sajnos az időjárás nem kedvezett a fesztiválnak, az előző napon hazavágta az elektromos hálózatot a vihar. Sokan hazamentek másnap a fesztiválról, és sokáig kérdéses volt, hogy megtartják-e egyáltalán az utolsó napot. Végül hála a szervezésnek nem kellett törölni a bulit. Utolsó zenekarként, a hajnali órákban léptünk fel. A színpadon sikerült mindent úgy összehozni ahogy terveztük, jól szóltunk befelé és kifelé is. A hangulat családias volt, a közönség iszonyat jó fej volt. Sikerült remek videókat készítenünk, így már láthatók vagyunk koncertkörülmények között is.

- Debrecenben november 10-én játszottok a DESz24 színpadán. Mit érdemes tudni a buliról?

Ákos: A bulit a Deeprecen szervezi. Ez egy remek underground kezdeményezés Debrecenben, ami egyre több olyan zenekarnak ad teret, aki nem, vagy csak nagyon ritka esetben kap fellépési lehetőséget.  Egy közel 1 órás bulira lehet tőlünk számítani. Fontosnak tartjuk, hogy a lehető legtöbb számmal töltsük ki a bulit, hogy minél nagyobb látószögből ismerjék meg a jelenlegi Hatred Solutiont. A The Way We Are metalcore/deathcore banda fogja felhozni a hangulatot Budapestről. Ügyes srácok, kíváncsian várjuk őket is.

- Ezen az estén várhatóak régi nóták is, mint például a „Dear Cecil” EP dalai?

Ákos: Annyit elárulhatok hogy a buli többségét az új dalok fogják kitenni, de hallható lesz két régi „klasszikus” Hatred Solution szám is, amelyeket már nagyon régen hallhattak a zenekartól. Úgyhogy érdemes eljönni a régi rajongó arcoknak is, lesz nosztalgiázás is.

- Várhatóak még valamilyen események év végére?

Ákos: Az év végére, decemberre van két nagyobb szabású koncert tervezve. A helyszínek Debrecen Roncsbár dec. 27 és Budapest Instant dec. 28. Mindkettő konci a Necropsia és a Blackhoney zenekar társaságában fog történni, amelyek szintén elég nagy bulinak ígérkeznek. Ezek a bulik lényegében a 20 éves jubileum méltó megünneplése jegyében lesznek összeállítva részünkről: készülünk vendég előadóval is Makai László ’Makkos’ (LAZARVS, Dungaree stb.) személyében, aki a zenekar alapító tagjaként a tervek szerint a 2005-ös demo lemezről játszott dalokban fog dobolni. Úgyhogy készülünk ezerrel, már tűkön ülünk. A Necropsia nyilván egy óriási legenda, így két nagyszerű bulira van kilátás.

- Mit terveztek 2024-re?

Ákos: 2024-ben mindenképpen jó lenne az új számokkal egy új nagylemezt kiadni és videóklipekkel megtámogatni az anyagot. De a legfontosabb, hogy minél több koncerten vagy fesztiválon tudjunk koncertezni. A jövő év buli szempontjából még képlékeny, de egy biztos: mi mindent el fogunk követni hogy a maximumot kihozzuk a zenekarból.

Készítette: Papp Misi -  Kelet Underground

Készült: 2023. november

* * *

videó/koncert:

Infinite Cycle
MÉLIUSZ Library LIVE Session

Zenekari kontakt:

Facebook / Youtube 

 

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.