Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

a keleti underground klubéletről...

hozzáadva: 2023-06-10 21:36:58 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)

 

Helyzetjelentés a keleti underground klubéletről

2023.06.02. Balmazújváros - BAKI Klub Kávéház
https://www.facebook.com/events/217122501081250

fellépők: Trident / Toholobahl / Shapat  Terror 

A BAKI-s koncertekről mindig kellemes emlékek jutnak az eszembe, de ez az este még a legtöbbet felül is múlta, egy igazi gyöngyszem volt. Nagy örömömre szolgált, hogy láthattam azt, hogy a három, stílusilag különböző zenekar teljes egységet alkot egymással és a közönséggel. Egy igazi bensőséges légkört teremtve.

Az estét a Trident nyitotta, akik a "Mélyre vág" lemezükkel hoztak egy ütős alaphangulatot. Pár klasszikus nóta (Újabb technológiák, Kínozz!, Megöl a hideg, stb.) mellett az új album nótái taroltak. Nem is volt hiányérzetem, hogy kevés régi számot játszottak. Szerintem ez az újabb felállás és ez az album nagyon egymásra talált. Igazán jót tett a koncertélménynek a két gitár és a két ének, így egy az egyben tudták hozni az új nótákat, ahogy a lemezen is hallható. Nagyon jó hangulatú, élményszámba menő koncert volt. Gratulálok nekik!

A Toholobahl zenekar folytatta a sort, akikről - be kell valljam - nem találtam semmi mást a neten, csak annyit, hogy több mint 10 éve játszottak ugyanebben a klubban. Aztán később kiderült, hogy a zenekar tagjai már nem ismeretlenek az underground szintéren, így még nagyobb érdeklődéssel vártam fellépésüket.  A kísérletezős, instrumentális zenéjük sok mindenkinek betalált, így továbbra is maradt a jó hangulat. Az improvizatív, kísérletezős tételek basszus, gitár, dob alappal jelentek meg, de emellett hegedű és egy érdekes „kütyű” is fellelhető volt zenéjükben. Nagyon sokat dobott az összhatáson. Ajánlom őket mindenkinek!

Végül a Shapat Terror koronázta meg az estét, lendületes, már sokak által ismert számaikkal. Nagyon keményen csapatták, maradt a kellemes hangulat, baráti légkör. Le a kalappal a zenekar előtt, a késői óra ellenére is fent tudták tartani a közönség aktivitását, meg tudták mozgatni őket. Látszott, hogy az ő dalaikat ismerte a közönség a legjobban ma este.

Akárhogy is nézem ez egy remek buli volt, amit egy profi, eseménydús, baráti légkörben zajló underground eseményként jellemeznék. Itt a zenész és a közönség együtt örült annak, hogy találkozhatnak és jól érezhetik magukat együtt. Hatalmas köszönet Tar Petinek, hogy ezt az estét létrehozta, újra kitett magáért.

Végezetül mindenkit biztatnék arra, hogy merjen kockáztatni és járjon minél több olyan koncertre, ahol nem ismer minden bandát vagy akár egyiket sem, mert érdemes esélyt adni és az ismeretlent is megismerni. Arról nem is beszélve, hogy régi és új arcokkal találkozhatunk, így egy igazi közösségi élményben lehet részünk. Nekem ez az este ilyen volt: kicsit kiszakadva a hétköznapokból, maradandó élményekkel teli.

  

írta: Papp Misi
Kelet Underground
Kelet Underground FB csoport

fotók: Trident, Papp Misi 


zenekari infók:

TRIDENT
https://www.facebook.com/tridentzenekar

 

SHAPAT TERROR
https://www.facebook.com/profile.php?id=100042984983504
 

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.