Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 4 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

WMD interjú: Újra magas fokozatban

hozzáadva: 2019-04-03 21:44:01 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)

 

A WATCH MY DYING gépezete újra magasabb fokozatba kapcsolt: egy jól sikerült év eleji Stagediving Fesztiválos koncert után, nemrég debütált új daluk, a "3. fejezet, avagy a valótlan város", illetve tavasszal a keleti régióba látogatnak három koncert (Debrecen, Eger, Szeged) erejéig, ráadásul a frontemberük Hiinaar nevű formációjának megjelent a nagylemeze is. No, de mi és hogyan történt pontosan, azt elmeséli nekünk maga Gáobr, azaz Veres Gábor…

Mi történt veletek az elmúlt időszakban, mivel koncertek terén nem volt sok mozgolódás a WMD háza táján, de az új nóta, a "3.fejezet, avagy a valótlan város" dalotok azt bizonyítja, hogy újra feltöltődtetek. Ti is így érzitek?

Az elmúlt néhány évben éltük a családos negyvenesek életét, azaz rendkívül besűrűsödött mindenünk. Viszonylag kevés időnk maradt a zenekarra és nem szerettünk volna időhiány miatt gyengébb minőségű dolgokkal jelentkezni. Ezért kihagytunk egy évet, amit sokan elég drámainak éreztek. Az elsődleges terv a dalírás volt ebben az időszakban, de a tapasztalat azt mutatta, hogy a koncertek híján sem lettünk időmilliomosok és inkább csináljuk így, mint sehogy.A további "fejezetek" hogy alakulnak, formálódnak? Csak nem ezeket készítitek és veszítek fel épp most év elején?

Az 1. fejezet hangszeres részei készen vannak, még fel kell énekelni, aztán a hetekben meg is fog jelenni. Most már folyamatosan íródnak az új dalok, és amint megvannak, fel is vesszük őket. Teljesen felesleges még egy évet azért várni, hogy meglegyen belőlük nyolc-tíz darab, és egyben, két nap alatt menjenek a facebook süllyesztőjébe.A XVI. Stagediving Fesztiválos koncerteteken meglepetéssel is szolgáltatok, mivel a "Háttal álmodó" dalt először színpadra vittétek, ráadásul Horváth Martina (Thy Catafalque, Ghymes, Nulah, stb.) előadásában. Honnan jött ez az ötlet, illetve várható-e még más koncerteken is a produkció felbukkanása?

Az ötletre pontosan nem emlékszem, én vagyok vendégszereplés-jammelésmániás ugye, de Imi hozta tető alá, az biztos. Meglepetésnek szántuk a Stagediving fesztiválra, direkt nem is promóztuk előre, így sokkal hatásosabb volt. Kicsit fonák is az a helyzet, mikor előzetesben koncerteknél lehet olvasni, hogy meglepetés, meg extra, szpesölfícsöring, mintha direkt a facebookra dolgoznának a zenekarok. Mindegy is, remekül sikerült, azóta ezt megismételtük Esztergomban is. Amennyiben Martina ideje engedi, lesz még hasonló. Megegyeztünk abban, hogy előzetes terveket sosem fogunk már nyilvánosan említeni, csak az elkészült dolgokat.Ezek a tavaszi koncertek egyébként már az idén húsz éves zenekar évfordulójának ünneplésére szerveződtek vagy lesz külön körút majd ősszel? Milyen terveitek vannak ezzel a jubileummal kapcsolatban?

Valószínűleg összeülünk szivarozni meg Bud Spencer-filmeket nézni és vállon veregetjük magunkat.Gáobr, neked most jelent meg saját formációd, a Hiinaar első lemeze a "XIX". Mióta érett már benned ez az anyag, és hogyan jellemeznéd?

A WMD előtti zenekarokban, amikben részt vettem, hangszeres voltam, de itt erre nem volt szükség, illetve technikailag sem tudnám a lépést tartani a kollégákkal. Megmaradt ez egy otthoni mániának. Nemrég töltöttem be a negyvenkettőt, és ez remek kifogás volt arra, hogy legyen belőle valami kézzelfogható is. A dalok alapjait egyedül raktam össze, spontán improvizálásokból alakultak. Nagyon figyeltem, hogy frissek maradjanak, azaz az alapok megírása és a felvétel dalonként egy nap volt. A feléneklés/keverés nagyon lassan lett kész, tizenhatan voltunk összesen, így mire minden dal összeállt, az nyolc hónap volt a kezdéstől. Zeneileg pihentető volt sokévnyi kútba hangolt riffelés után egy szellősebb, de szintén tartalmas rockzene, tört ütemekkel és nagyon szabadon kezelt hangszereléssel. Ebbe belefértek a fafúvósok, cselló, ceglédi kanna, elektronika, meg épp ki min tudott/akart játszani. Ez a lemez az én értelmezésemben leginkább a kölcsönhatásokról szól és arról, hogy filléres megoldásokból is lehet építeni valamit, ha van benne mondanivaló. Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy lesz belőle valami kézzelfogható formátum is hamarosan.Sok vendég szerepel a lemezen. Kik ők és terveztek-e fellépéseket illetve további anyagokat majd a későbbiekben?

A stáblista: Mihály Gergő (Angertea), Tölcséry Gergő, Budai Petur (Aebsence), Nagy-Miklós Péter (Ordog, Wackor, Necropolo), Bencze Márton (Absent Distance, Slytract), Kurtács András (Sublime Pickups), Vince Ádám (Majomfialás, Örvös Cupu), Ritzel Ani (Dharma), Bori Sándor (WMD), Vörös András (Ordog), John Novak, Delcsik Balázs (Cadaveres), valamint Nagy András, Kovács Attila és Pál Zoltán (Sear Bliss). Koncertek nyilván nem lesznek ennyi résztvevővel, ahogy a Thy Catafalque sem turnézza szét magát, hahaha. Mindenképp lesz még folytatás, fejben vagy két anyaggal előrébb járok már. Borzasztóan szabad dolog egy ilyen album megírása és elkészítése, nem köt sem határidő, sem próbahely, se koncertek, szponzorok, egyedül saját magunk korlátai lehetünk/vagyunk. Most mindenestre a WMD-fejezeteken lesz a hangsúly és egy másik lemez is várható, amiről majd inkább utólag szeretnék többet mondani.


Készítette: Papp „Mysy” Mihály
Kelet Underground
www.facebook.com/keletunderground


 
Debrecen: https://www.facebook.com/events/218067329097485/
Eger: https://www.facebook.com/events/520923348315269/
Szeged: https://www.facebook.com/events/2196989773876556/

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.