Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 0 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

ANDARTAR - interjú 2019. február

hozzáadva: 2019-02-10 09:31:06 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (1)


ANDARTAR - Első nagylemez és újabb Blackened Mysticism Fesztivál

A melodic black metal-t játszó debreceni ANDARTAR zenekarnak a tavalyi év elég sok, izgalmas történést hozott, így két év után a zenekar frontemberét, Darianth-ot újra kérdésekkel bombáztuk. A válaszokban pontos képet kapunk többek között a „Humaninfection / Ébredő enyészet" első nagylemezről, illetve a soron következő "Blackened Mysticism Fesztivál"-ról…

-A 2018-as magyarországi koncertek mellett felléptetek többek között Szlovákiában, Oroszországban is. Milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtatok?

Üdvözlet! Valóban, a tavalyi évben főleg külföldi meghívásoknak tettünk eleget, melyek során rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtunk. Két nagyszerű fesztiválon vehettünk részt Moszkvában és Tulában, nem is tudtuk, mit várhat egy kvázi neve nincs zenekar orosz fesztiválokon, de szerencsére nem csalódtunk, sőt, nyugodt szívvel mondhatom, hogy a tulai Blackened Life Festival messze túlszárnyalta a várakozásainkat. Az az őrület, fanatizmus, ami koncert alatt áramlott a közönségből, felejthetetlen, ami pedig a buli után történt, el sem hittük. Sorban álltak az emberek, hogy fotót készítsenek velünk, aláírásokat kértek, remek érzés volt. Szlovákiában is hangulatos koncerteket sikerült adnunk nem akármilyen zenekarok társaságában. Számtalan új ismeretségre tettünk szert, úgyhogy úgy vélem remek évet zártunk minden tekintetben.

A „Humaninfection / Ébredő enyészet” lemez meghallgatható a zenekar youtube csatornáján is:
angol verzió: goo.gl/a48He1
magyar verzió: goo.gl/Zz1S24

 

-Tavaly novemberben megjelent a "Humaninfection / Ébredő enyészet" első nagylemezetek a Nail Records gondozásában. Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig és hogyan sikerült a Nail Records-hoz szerződni? 

Kissé elhúzódott a lemezmegjelenés, de véleményem szerint a várakozás meghozta gyümölcsét. Mind hangzásban, mind a fizikai forma megalkotásában sikerült azt a szintet megütnünk, ami az előzetes tervekben szerepelt. Ebben nagy segítségünkre volt a debreceni MMP Stúdió, akik profi hozzáállásukkal ismét bebizonyították, hogy remekül tudnak alkalmazkodni az extrém zenei környezethez is. A másik dolog, ami elősegítette a 2 lemezes digipack megjelenését, hogy sikerült egy minden téren segítőkész támogatót találnunk a már említett Nail Records ,,személyében", ezúton is köszönjük a lehetőséget! Az eddigi visszajelzések az albumot illetően meglehetősen pozitívak, örömmel tapasztaljuk, hogy van érdeklődés az anyag kapcsán hazai és külföldi berkeken belül egyaránt. Aki esetleg szeretne beszerezni belőle, megrendelheti a Nail Records-tól vagy akár a zenekartól közvetlenül, illetve limitált példányszámban elérhető a debreceni Rock Ness-ben is.

-Sectioned videó klipjében Darianth te is vendégszerepelsz. Honnan a jó kapcsolat velük és hogy jött az ötlet, hogy más zenekarnál is tevékenykedj?

A Sectioned-öt, mint zenekart vagy zenei projektet már régebb óta ismerem és figyelemmel követem a tevékenységét, azonban a ,,kreatív aggyal", V Zoltánnal az elmúlt hónapok során sikerült megismerkednünk. Elmondása szerint régóta énekest keresett a soron következő Sectioned albumhoz, azonban nem sikerült az elképzeléséhez megfelelő egyént találni, aki zeneileg és emberileg is a megfelelő hozzáállást tudja tanúsítani. Damon és ő jó ideje beszélő viszonyban vannak, Zoli meghallgatta az új lemezünket és ennek hatására keresett meg, lenne e kedvem session tagként részt venni az album rögzítésében és egy nem rég megjelent video klip felvételében. Mivel az eddigi felvételek is tetszettek és segíteni szerettem volna, kértem, hogy küldje el a számokat, elég volt az elsőt meghallgatnom, hogy azt mondjam, benne vagyok. Az eddigi felvételek zökkenőmentesen zajlottak, gördülékenyen megy a közös munka és már várom a következő felvonást!

-2019. február 16-án ismét lesz a debreceni Kaptár Klubban Blackened Mysticism Fesztivál. A fellépőkkel kapcsolatban külön-külön mit emelnél ki, ami miatt izgalmas lesz a mostani fellépésük?

Úgy gondolom, hogy az idei évben is sikerült egy kellőképpen erős felhozatalt összehozni. A miskolci Aornos sokáig Algras (Tátrai Csaba, ex- Frost gitáros) egy személyes projektjeként működött, az elmúlt időkben azonban ,,testet öltött", s több, már az underground-ban ismert zenésszel karöltve viszi színpadra kaotikus hangulatú black metal szimfóniáit. Egyenesen Lengyelországból érkezik hozzánk a Besatt, a fekete fém kedvelőinek talán már nem kell bemutatni őket, Beldaroh vezetésével immáron 1991 óta hordozza a black metal zászlaját. Harmadik fellépőként és a fesztivál szervezőjeként mi lépünk majd színpadra, a koncert program vázát az új album dalai adják, de természetesen visszanyúlunk az első EP-ig is pár szám erejéig. Ez lesz az első debreceni buli, ahol 4 tagú felállással játszunk, hiszen még az orosz bulik előtt Negation vette át a basszusgitárosi posztot. Végül pedig a hazai underground egyik legismertebb bandája, a Christian Epidemic veszi birtokba a Kaptár Klub színpadát, a tavalyi koncertet sajnos lemondani kényszerültek, reméljük idén elkerüli a zenekart a balszerencse.

 Az esemény Facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/1963934320572130/

-Az idei Rockmaratonon való fellépésetek már biztos. Milyen egyéb események, illetve tervek vannak még a 2019-es évre?

Idén is elég sok fellépés van kilátásban, többek közt Romániában, Szlovákiában és Csehországban is, emellett persze igyekszünk megmutatni magunkat a hazai területeken is, azonban elég nehéz összeegyeztetni a lehetőségeinket, hiszen a zenekar háromnegyede külföldön él, ráadásul ott is két különböző országban, de mivel nekünk ez a szenvedélyünk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez ne szabhasson gátat köztünk és a vágyaink között. Köszönjük a lehetőséget!


Darianth - Bass,Guitar,Vocals / 
Damon - Guitar /
Inferus - Drums 
Negation - Bass (Session)

Elérhetőségek: 
https://www.facebook.com/andartar/
andartarofficial@gmail.com

Készítette: Papp „Mysy” Mihály / Kelet Underground
www.facebook.com/keletunderground

Hozzászólások   


Írta: Levy • Ekkor: 2019-02-20 22:22:34  # 25

Az interjú, nagyon színvonalas,de a weboldalt át kéne dolgozni

1
1 találat összesen, 1 oldalon.
             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.