Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 0 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

LESZ Feszt 2018: Sajtótájékoztató

hozzáadva: 2018-07-03 07:05:38 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


A LESZ Fesztesek ismét odatették magukat

A nyíregyházi Sóstó Parkban tartották a július 5-én kezdődő LESZ Feszt sajtótájékoztatóját. Dr. Török László, a fesztivál igazgatója, Pásztor István, az Alvin és a Mókusok frontembere, valamint Fazekas László, vagy más néven Vasco, a Wonderland főszervezője sok részletet osztott meg a jelenlévőkkel.

Dr. Török László bevezetőjében elmondta, hogy idén nagyjából 1200 zenész fog gondoskodni a közönség szórakoztatásáról. Kifejtette, hogy a fesztiválnak a szórakozás mellett kiemelt turisztikai haszna van, hiszen a 30 ezres látogatótáborával a megye legnagyobb belépős turisztikai rendezvénye. Ez természetesen a szálláshelyek, helyi fogyasztás és egyéb, helyben igénybe vehető szolgáltatások tekintetében egy óriási dolog Kisvárdának és környékének is. A helyiek számára is többletbevételt jelent a fesztivál, ők például udvarokat nyitnak meg, amelyeket a látogatók parkolóként tudnak majd használni.

Külön kiemelte a fellépők közül a Csángállót és az Óperentziát, akik egy rendhagyó közös zenélésre készülnek, továbbá Ferenczy Györgyöt és a Rackajamet, Korda Gyuri bácsiékat, valamint Kozsót és az Ámokfutókat, akik várhatóan szintén fergeteges bulit fognak csapni a Nicolaus színpadon.

Természetesen a támogatókról is esett szó. A fesztiváligazgató külön megköszönte a MOL-nak, a Hellnek, az OTP-nek, a Nicolaus-nak, a Nemzeti Kulturális Alapnak, a Pepsinek, valamint Kisvárda Önkormányzatának és a többi támogatónak is az együttműködést.

Pásztor István, az Alvin és a Mókusok frontembere beszélt a fesztivál rockzenei felhozataláról. Elmondta, hogy két színpadon fognak fellépni a rockzenészek, az egyik a Pepsi Rockzenei Nagyszínpad, a másik pedig a Keménymag Színpad. Véleménye szerint a Rockzenei Nagyszínpadra a lehető legjobb line-upot sikerült összehozniuk. Külön örömként emlegette, hogy sikerült elhozni a világhírű Skindred zenekart Angliából, akiket sokan hallgattak már a Need for Speed játékokban is.

Exkluzív bulikkal is készül a LESZ Feszt, hiszen idén ünnepli 50. születésnapját Lovasi András, valamint a Tankcsapda frontembere, Lukács Laci is. Nem maradhat ki a listából az Alvin és a Mókusok 25. évfordulója, valamint a Beatrice 40. jubileuma sem.

A Keménymag Színpadon a környékbeli amatőr bandák kaptak lehetőséget a fellépésre. Ez igazán rendkívüli, hiszen csak elvétve akad olyan fesztivál az országban, amely ily módon segítené a feltörekvő zenekarokat. Alvin hangsúlyozta, hogy igyekeztek úgy összehozni a programokat, hogy minden korosztály megtalálja a maga kedvencét.

Idén két fesztiválhimnusz is készült, osztotta meg a jelenlévőkkel Fazekas László, Vasco. Az egyiket egy múlt évi tehetségkutatón első helyezést nyert együttes, a Before The Last, a másikat pedig – csakúgy, mint tavaly – Sterbinszky és Vasco közösen jegyzi. Mindkettőhöz klip is készült.

A Wonderland főszervezője elmondta, hogy idén is két színpadról fog szólni az elektronikus zene. Az OTP Techno Szigeten az underground műfajt kedvelők, a Hell Dance Arénában pedig a mainstream elektronikus zene iránt rajongók tombolhatnak.

A rendezvény idei témája a Wonderland, a Csodaország. Ez nem feltétlenül a jókislány Alice-t jelenti, hanem megtalálhatóak lesznek elemek más mesevilágot idézve is. Nagyjából 30-40 beépített statiszta fogja járni a területet táncosnak, tűzzsonglőrnek és egyéb szereplőnek öltözve. Igazán izgalmasnak ígérkeznek a díszelemek is, hiszen mind a Techno Sziget mind a Dance Aréna is a Csodaország témájára fog épülni, beleértve a DJ pultokat, valamint a - és látványelemeket is.

Fazekas László kiemelte, hogy jelen lesz a Techno Szigeten a világsztár Nick Warren, de a magyar underground szakma krémje is felsorakozik majd, például Kühl, Budai, SanFranciscoBeat és Gabor Kraft.

Büszkén mesélte, hogy a Hell Dance Arénában fellép majd a Stadium X, akik 2018-ban Magyarországon csak a LESZ Feszten lépnek fel, ezen kívül csak a legnagyobb külföldi fesztiválokon lesznek ott, például a Tomorrowlandon vagy Ibizán. Új belépőként jelen lesz Bárány Attila, de Sterbinszky, Andro, Roberto Rios és Dan Sparks, valamint Yamina is pörgetni fogja a lemezeket a színpadon.

A Fesztivál július 5-én, csütörtökön kezdődik, és vasárnap hajnali 4 óráig tart. A kapunyitás minden nap 14 órától lesz. A távolabbról érkezőket kemping és Nyíregyháza irányába induló buszjárat is várja. A legtávolabbról érkező fesztiválozó Ausztráliából jön, de sokan jönnek Angliából, Hollandiából, Németorszából, Szlovákiából, Romániából és Kárpátaljáról is.

A fesztivál teljes programja és a fesztiválinfók a leszfeszt.hu-n és a Facebookon. Jó bulizást!

 

Hozzászólások   


             Támogatók:        Facebook csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.