Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

TRIDENT: interjú 2017.01.26.

hozzáadva: 2017-02-07 21:04:57 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


A ’90-es évek egyik zeneileg legszínesebb és legizgalmasabb formációja a berettyóújfalui TRIDENT újraalakult, de nem is akárhogyan: tele vannak tervekkel, új dalötletekkel ami egy elég biztató újrakezdést sejtet. Hogy minden érdekesség a felszínre kerüljön, ezért Papp Misi kérdéseire Demeter Zoli (DZ) és Papp "GEZBEE" Zsolti (GZS) válaszolt...


- Meséljetek légy szíves egy kicsit a régi időkről, a zenekar életében történt fontosabb eseményekről, bulikról, megmérettetésekről!

DZ: A ’95-ös „Marlboro Music” második helye és az, hogy a Metal Hammer által kiadott „Demonstráció” lemezen a „Megöl a hideg”  nyitószámként jelent meg, valamint hogy szintén a Metal Hammer magazin  ’97 reménységzenekarának szavazta meg a Tridentet, mindenképpen a zenekar pályafutásának csúcspontjai. Legemlékezetesebb turné talán a Necropsiával közös ’95-os koncertsorozat volt.


Zoli (gitáros, Trident)

GZS: Igen, ezek nagyot ütöttek!  De a Brassói Drakulafeszt sem volt gyenge 1992-ben, vagy 93-ban!?  Aztaa, de rég volt! :) , ott 15.000 ember előtt játszottunk! Na az is nagy élmény volt, húú ez hosszú és velős sztori! :) Röviden a lényeg, amit még a nyomdafesték is elbír :) Magyarországot az Ossian együttes és mi képviseltük. Akkora színpadot nem is láttunk addig! Ez egy hétig tartó fesztivál volt, ahol néhány nappal azelőtt  Phil Collins és Whitney Houston is fellépett. A koncertet élő egyenes adásban közvetítette a román televízió, sőt másnap amikor felébredtünk a szállodában az ismétlést láttuk a tv-ben! Összesen több, mint nyolcszáz darab plakátot és szórólapot vittünk magunkkal, de kevésnek bizonyult a dedikálásokhoz… Voltak egyébként többek között nagyon jó Dance, Sing Sing, Sex Action, Aurórás és Tankcsapdás bulik is. 


Zsolti (dobos, Trident)

 -Miért lett vége a zenekarnak 1997-ben? Mi vezetett ehhez a lépéshez?
 

DZ: A hosszú távú együtt zenélés hasonló a házassághoz. Vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Ez ismert. A gond ott volt, hogy hiába voltunk zeneileg saját magunkhoz képest a csúcson, valahogy pont egyszerre találkoztak a hullámvölgyek minden téren.

GZS: Kiegészítve Zolit  - én úgy érzem alapvetően a kilátástalanság volt a legfőbb ok, ami nyilvánvalóan felőrölt bennünket. Többször keresztbe is tettek nekünk, de rendesen…Hosszú évek alatt erőnkön felül iszonyatos energiákat mozgattunk meg aminek meg is volt az eredménye, viszont az utolsó időszakban nem igazán jöttek jó lapok, csak az akadályok, a problémák tornyosultak, a fejlődésre, a továbblépésre nem láttunk esélyt... Ma viszont már abszolút nem foglalkozunk a múlttal, csak előre nézünk és csak a jó dolgokat elevenítjük fel, amiből azért hála az égnek van bőven! :)

 
  A ’96-os Trident felállás

- Mivel foglalkoztatok az újraalakulásig? 

DZ: Munka, család. Én egyáltalán nem foglalkoztam a zenével. Az élet sok más oldala is érdekelt. Mondhatnám a zenén túl is találtam értelmet és tartalmat az életemben.

GZS: Természetesen a család és a munka. Közel 20 éve borászkodom ami egyben hobby is, továbbá a Szélső Érték Kör egyesület vezetőjeként civil közösségi tevékenységet is végzek. A Trident után eleinte csak kedvtelésből zenélgettem, majd a Szeg kapcsán újra komolyra fordult a dolog. Később újra próbálkozások itt – ott, majd a Szélső Érték és újra a Szeg, ami még ha nem is gőzerővel - de van - mert igényünk van rá!

Paszti, mint ahogyan sokan tudjátok a Phaidon és a Benzin zenekarok frontembereként tevékenykedik. Sőt egy kis időre a Project zenekart is feltámasztották. Egyébként ő is keményen dolgozik a hétköznapokban, azok közé a zenészek közé tartozik akik nem adják el a lelküket csak hogy megélhessenek a zenélésből.


Paszti (énekes, Trident)


- A basszusgitáros poszton változás történt a régi felálláshoz képest. Miért volt szükség erre a lépésre és ki az új tag?

GZS: Jónival mi már lassan 10 éve zenélek együtt. Kezdetben a Szélső Érték basszusgitárosaként, majd a kettőnk stúdióprojektjében, a DED-ben basszeros és szólógitárosként is frenetikus dolgokat művel. Dalszerzői vénája is erős, sok dalt írtunk/írunk együtt is. Óriási Trident fan volt mindig is, emberileg, zeneileg totálisan egy filmet nézünk, egyértelmű volt, hogy Ő a mi emberünk!


Jóni  (basszusgitáros, Trident)

DZ: Bár mindig jó basszusgitárosok voltak a zenekarban, mégis mindig ez volt az a poszt, ami állandóan cserélődött, és mindig a basszusgitárosok „miatt” sodródott a feloszlás szélére a zenekar. Ennek számtalan oka volt, de a legfontosabb szerintem az, hogy igazából egy basszusgitáros sem volt azon a frekvencián mint én és Zsolti. Volt aki zseniális dolgokat tett a zenéhez, és az, hogy azzá lettünk, akik lettünk, ahhoz nagyban hozzájárult, de mégsem működött valami miatt a dolog.  Én Jancsit nem ismertem előtte, de a személyisége számomra annyira természetesen ebbe a közegbe illő, hogy ezt még nem éreztem egyetlen elődjénél sem.  És az sem baj, hogy mellette még basszusgitáron is tud játszani. :)


- Miért pont majdnem 20 év után kezdtétek újra? Mi vezetett el idáig?

GZS:  Miért  20 év? Ez teljesen véletlen, vagy mégsem? Azt mondják nincsenek véletlenek. :) A Trident megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából a Phaidon zenekar (amiben Paszti az énekes) egy emlékkoncertet tartott Hajdúszoboszlón, ahova a gitáros Rásó Peti meghívott. Kérte, hogy beszéljek Zolival is, hátha lenne kedve közreműködni. Végül a koncertre nem tudtunk elmenni, de elindult valami! Ezúton is köszi, Peti! :)

DZ: Nem volt ebben semmi előre megtervezett dolog. Szinte sorsszerűen önmagától alakultak így a dolgok. Semmi görcsölés, semmi erőltetés.  Persze ez a sorsszerűség ennyi év alatt fejtette ki a hatását. És pont ezért jó. Önmagától fejlődtek a dolgok ilyen végkifejlet felé. Egy idő után minden út egy irányba mutatott, szinte kézenfogva vezetett minket az újjáalakuláshoz.


- Mit szeretnétek elérni az újrakezdéssel? Milyen célok, tervek vannak?

DZ: Számomra nagyon egyszerű de igaz - zenélni és a zenével örömet okozni magamnak és annak aki meghallgatja. Rengeteg mindennel feltöltődtem az elmúlt évek alatt, rengeteg ötlet van kibontakozóban. Természetesen mint minden, mi is változtuk. Nyilván nem ugyanaz lesz a zenénk mint húsz éve, mert mi sem vagyunk ugyanazok, és a világ sem. A régi számok remek összekötő kapcsok lesznek a ’90-es évek és a jelenkor Tridentjének. Ahogy a Facebook oldalunkon mottóként megfogalmaztuk, szeretnék feltámasztani a ’90-es évek szellemét. Annak a korszaknak fantasztikus hangulata és újitásai voltak a rockzenében. Ma már világos, hogy egy második ’60-as évek volt a zenei forradalom terén. És mi bőven benne voltunk ebben az áramlatban. De egyáltalán nem nosztalgiázásnak szánjuk.

GZS: Elérni? Az biztos, hogy nem akarjuk és nem is tudjuk „megváltani a világot”. Ismerve a mai lehetőségeket, trendeket, a mi kompromisszum mentes zenénkkel... Anno mondták ránk, hogy „meghaladtuk a korunkat”. Na, most majd meglátjuk mit mondanak, van bőven meglepetés a tarsolyban! :) Az együtt zenélés, az alkotás öröme önmagában hatalmas élmény a számunkra és természetesen várjuk a koncerteket is, de csak ha már tényleg úgy érezzük, hogy mind zeneileg, mind technikailag készen állunk... Mindig is kísérletezős zenekar voltunk, most is tele vagyunk ötletekkel…Nagyon várjuk a közönségükkel való találkozást!


A jelenlegi Trident felállás

 

- Milyen tervek vannak a 2017-es évre? Gondolkodtatok-e a régi anyagok újrafelvételén, kiadásán?

GZS: Természetesen. Intenzíven dolgozunk, párhuzamosan folyik a régi dalok felelevenítése, demózása, stúdió előkészületei, az újak írása, kidolgozása. Igen, ez azt jelenti, hogy a régi slágerek egy része újra stúdióba kerül, melyeket dalonként folyamatosan közzé teszünk a közösségi oldalunkon.  Ezt követően terveink szerint még az első koncertek előtt az új dalokból is ízelítőt kap a közönség. Érdemes tehát kapcsolatban lenni velünk a Facebook-on!

Tavasz végén, nyár elején szűk körben, reunion party keretében egy klubkoncerten mutatkozunk be először, a Szélső Érték Kör koncert termében. Ezt követően egy nagyobb szabású koncert következik hazai pályán - Berettyóújfaluban - még a nyár folyamán. Később kisebb - nagyobb bulik itt - ott, jelenleg ez még képlékeny. Terveink között szerepel egy home-videoklip pályázat kihirdetése is, „Készítsd el az újra felvett Trident dalokra, a Te videoklipedet!”  Lehetnek ezek akár szöveges, vagy fotókból összeállított egyéni elképzelések, vagy sztorival spékelt mozgóképes anyag is. A legjobb videókat töltjük fel a YouTube-ra és értékes nyeremények mellett a készítőik ott lehetnek a reunion partyn is, ahol szintén levetítjük az alkotásaikat!

Itt említeném meg, hogy az újjáalakult Trident kiemelt támogatója a berettyóújfalui Móló Panzió, ezúton is köszönjük!

DZ: Egy ütős album anyagának az összehozása, de mindenképpen elővesszük a régi számok legjavát, mert úgy érzem bőven megállják ma is a helyüket. És azok is mi vagyunk.  

 
- Hol vagytok elérhetőek? Hol érhetőek el a régi felvételek, cikkek, képek?

GZS: A  www.facebook.com/tridentzenekar oldalon előbb, vagy utóbb mindent megtaláltok.Készítette: Papp "Mysy" Mihály / Kelet Underground

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.