Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 0 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek:











































 
Zord
Vissza...


Zenekar információk


Székhely: Miskolc

Tagok:
  • Csibi Attila
    dob
  • Rabcsák Péter
    basszusgitár
  • Kis Róbert
    vokál, gitár
  • Perényi Dénes
    vokál, gitár
  • Soltész-Nagy Krisztián
    ének

Főbb stílusirányzatok:
  • thrash metal


Elérhetőségek:

Deni elérhetőségei:
  Mobil: 20 919 06 12
  E-mail: zord@zord.hu
  Levelezési cím: 3529 Miskolc, Pattantyús Á.G. utca 7.
  Honlap cím: www.zord.hu

 
Biográfia

A 2000-ben Miskolcon megalakult öttagú Zord esetében furcsán hathat, hogy a magyar zenekari név ellenére angol nyelven íródnak a szövegeik, de ezzel részben az a céljuk, hogy a hazai trendek ellenében saját útjukat járják, részben pedig az, hogy bármilyen külföldi közönség számára is befogadhatóak legyenek. Eddigi külhoni fellépéseik ennek eredményességét bizonyítják. Stílusukat tekintve gitárcentrikus metalban utaznak, dalaikra a nyers erő és lendület, húzós gitárhangzás jellemző, melyet helyenként páratlan ritmusok színeznek.

2002-ben a "The Ghost" című dalukkal felkerültek a Rock határock nélkül c. split koncert CD-re, melynek anyaga a közös Remorse - Friday (SK) - Zord - Flashback turné szlovákiai és magyarországi koncertállomásain készült felvételeket tartalmazza. 2004-ben a rendszeres klubkoncerteket, valamint a nyári fesztivál-fellépéseket követően, promóciós célzattal elkészítették "Little Disasters" c. hatszámos demóanyagukat. 2005 márciusában a Katapult Fest válogatás CD-re rögzítették "Pariah" című, erre az anyagra írt, friss dalukat. Emellett természetesen további új dalok születtek, melyekkel összeállt a csapat bemutatkozó albumának anyaga. Összesen tizenegy dal került rögzítésre, majd 2006. március 20-án ismét stúdióba (Denevér stúdió - Szolnok) vonult a zenekar, és felvette a szolnoki "Szolnok Soldiers" amerikai futball csapat felkérésére írt The Glory Rush (Soldiers of Football) című "futball himnusz"-t, ami a zenekar honlapjáról letölthető. 2006 nyarán többek között felléptek a Hegyalja Fesztiválon, a Szigeten, az immár szintén hagyománnyá érett arlói Tóparty Rockparty-n. Az ősz és a tél klubkoncertek, illetve a lemezanyag keverési munkáinak jegyében telt.

2007 első felében lényegében csak „hazai pályán” koncerteztek, majd következtek a nyári fesztivál bulik, ám a fő hangsúly a "Disasters Grind" című első Zord CD borítójának végső simításaira helyezték a srácok, illetve megkezdődtek a ”The Ghost” című dal videóklipjének előkészületei. Szeptember végén kezdődött, Nyíregyházától Paksig terjedő tizenegy állomásos túra, melynek utolsó állomása a 2007. december 27-i miskolci záró buli volt. Az album 2007 novemberében jelent meg a Nail Records gondozásában. Az anyag alapvetően kedvező fogadtatásban részesült mind a sajtó (pl. Rockinform 2007. decemberi szám, www.rockgyemantok.hu, www.kronosmortus.hu stb.) és a közönség részéről is pozitív visszajelzések érkeztek. Érdemes elolvasni az USA-beli Heathen Harvest (www.heathenharvest.com) elismerő kritikáját is (2008. április)! A lemezbemutató koncertre 2007. november 22-én, a Rockwell klubban (Miskolci Egyetem) került sor. Ezen az estén a felvidékről, Ipolyságról érkezett Drastic Means volt a vendégzenekar, akik remek hangulatot teremtettek, majd az ő fellépésüket követően került sor a „The Ghost” című Zord dal videóklipjének az „ősbemutatójára”. Számos olyan muzsikus is színpadra állt, aki egykoron játszott a Zordban, és tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy megszülessen ez a lemez. (Koncertbeszámoló: Rockinform 2008. február)

2008 februárjában újra hazai klubportyára indult a Zord (Esztergom, Salgótarján, Szeged, Miskolc stb.), valamint megfordultak a Felvidéken (DrasticFest), majd a késő tavasztól megindult fesztiválszezon nyitányaként Erdélyben, a Sepsiszentgyörgy melletti Setétpatakon, a Drak River Rock Fest-en léptek fel május 23-án. Ezt követően a JMB Rock Feszt nulladik napján (Nagyszínpad), a miskolctapolcai Rotor Táborban, a szabadszállási Sz.A.R. Fesztiválon játszott a csapat. A nyár második felében többek között felléptek a Saigon Nemzetközi Rocktáborban, a salgótarjáni ÉTER Fesztiválon és a budapesti Művészbázis klubban. A 2008-as fesztiválszezont az arlói Tóparti Rockparty-n zárta a Zord... November 4-én megjelent a kaliforniai 272 Records gondozásában a „Kill City Twelve” című válogatás album, amelyen a Zord a „The Ghost” című dalával képviseli a magyar színeket. A lemez többek között kapható a www.amazon.com portálon…

2010. május 14-22. között sikeres háromállomásos erdélyi "miniturnét" bonyolított le a zenekar. A nyári fesztiválszezonban a hazai koncertek mellett, többek között fellépett a csapat a Délvidéken, a Zentai Nyári Ifjúsági Játékokon. Ugyanez év júliusban került sor Miskolctapolcán az első Zord Rocktáborra, illetve bekerült a csapat a budapesti SzeptEmber Feszt 2011 fellépői közé, ahol is az Akela és a Tűzmadár zenekarok ellőtt lépett fel. (Másmap ugyanezen a színpadon Billy Cobham lépett fel…)

A hazai és felvidéki klubkoncertek mellett 2012 tavaszán visszatért a csapat Erdélybe, ahol a Went zenekarral, illetve az európai turnéját bonyolító brazil, ItSelf death hordával léptek fel, majd a szokásos klubkoncertek és fesztiválfellépések mellett júliusban Miskolctapolcán megrendezésre került a második Zord Rocktábor…

2013-ban több budapesti és vidéki klubfellépést követően a szokásos júliusi időpontban, ám új helyszínen, a Miskolc melletti Felsőzsolcán került lebonyolításra a harmadik Zord Tábor, és a nyári fesztiválkoncertek során ismét sikerrel koncertezett a Felvidéken a banda.

Októberben a szolnoki Denevér stúdióban a csapat rögzítette második, „Thorns & Wounds” című albumát, mely 2013. december 2-án jelent meg a Nail Records gondozásában.

2014-ben ismét Erdélyben és a Felvidéken koncertezik a Zord! Az erdélyi koncerteken ezúttal a Went, és a Gore Thrower zenekarokkal közösen zúz a banda. A Felvidéken a IX. Drastic Festen, illetve Révkomáromban lép fel a miskolci thrash horda. Ízelítőként a 2013 decemberében megjelent második, "Thorns & Wounds" című Zord albumról meghallgatható két dal: Lone Death (http://youtu.be/-VdOI12fkzk) és Child of the Bright Tribe (http://youtu.be/NaIAGnq-Xjc).

További infó: www.facebook.com/zordmetal, illetve www.zord.hu


Feltöltött Demók
A böngésződ nem támogatja a flash funkciókat!
Diszkográfia


Thorns & Wounds2013

Tracklista:
  • New Days Dawning
  • Child of the Bright Tribe
  • Sudden Hell
  • Lullaby for a Deranged Mind
  • Home, Black Hole
  • Thorns & Wounds
  • Pedal to the Metal
  • Lone Death
  • Gazing into the Sun
  • The Thundersmith
  • Dini
 
Kill City Twelve (válogatásalbum USA)2008
Nincs tracklista ehhez az albumhoz!

     
    Disasters Grind2007

    Tracklista:
    • Come To The Game
    • Little Disasters
    • Deserted Desires
    • Iced
    • Im Your Face
    • The Ghost
    • Black Petals
    • Innerzoo
    • Sweet Noise
    • White Feather (Sorrow)
    • Down...
     
    The Glory Rush (Single)2006

    Tracklista:
    • The Glory Rush (Soldiers Of Football)
     

    Zenekar hírei


                 Támogatók:



      Facebook oldal és csoport:

          Az utolsó rádióadás: 
                 2016.12.29. 


    régi Kelet U. rádiómüsorok:
              Rendezvények: 
     

    Valid CSS!

    Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
    a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
    A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.